top of page
OlgaBenedicte-DenUvidneLærerKap3_Photo-M

The Cymatic Orchestra

Lydinstallation, Kunsthal Aarhus, 2020

Varighed 12 min. loop

Sæbeskulpturer med kaffegrums, kabler, 12-kanals lydsystem og inkorporede højtalere

 

Værket er et skulpturelt orkester af vibrationer genereret af menneskekroppe. Konkret består det af 12 sæbeskulpturer med inkorporerede højtalere og synlige kabler. Kablerne danner et rodnet, der forbinder skulpturerne til en central moderfigur. Arrangementet af vibrationer veksler mellem flerstemmighed og monotoni og mellem en autentisk nerve af maskuline og feminine lydbølger.

Titlen på værket The Cymatic Orchestra. Cymatic kommer af det græske ord Kyma, som betyder bølge. Cymatic referer til et studie som undersøger forholdet mellem lyd, kropslighed og visualitet. Det drejer sig om lydbølgers påvirkning af fysisk materiale. Samtidig er cymatic et begreb, der beskriver terapiformer, som anvender lyd som har en sundhedsfremmende effekt på kroppen. 

Lyd er vibrationer, der kan stadfæstne sig i kroppen. Det er kommunikation, der forståes gennem kropsligt tilstedevær. I dette værk undersøger jeg de sanselige aspekter af nonverbal kommunikation – åndedræt, toner og alt det, som foregår i kroppen udenfor og rundt om den formulerede tale.

For mere information om processen bag værket. Lyt til podcasten - en samtale mellem kurator Mikkel Elming og Olga Benedicte 

https://poddtoppen.se/podcast/1531691621/den-uvidende-laerer/kapitel-iii-olga-benedicte

IMG_4370.JPG.jpg
IMG_4367.JPG.jpg
IMG_7701.JPG.jpg
IMG_4365.JPG.jpg
IMG_4018.jpg
IMG_4369.JPG.jpg
Denuvidendelærer_Olga_Benedicte_Aarhus_K
Denuvidendelærer_Olga_Benedicte_Aarhus_K

Supported by

statens_kunstfond.png
aak_02_venstre_70.png
svk_logo_rgb_pos.jpg
bottom of page